Priprema graha: Grah na sicilijanski način

Image

Grah je namirnica koja se koristi u svakom kućanstvu, a osim što se priprema kao varivo, pečeno na tavi ili kao salata može se pripremiti i uz dodatak celera, bosiljka i sira.

2.5.2021.
18:06
VOYO logo

Sastojci za pripremu graha:

1 kg graha 25 dag tjestenine 2 kriške celerova korijena 2 režnja češnjaka 2 suhe ljute papričice 10 rajčica 10 dag mesnate dimljene slanine svežanj bosiljka maslinovo ulje naribani tvrdi sir sol, papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema graha:

Grah je potrebno jedan dan ranije namočiti. Bacite vodu i stavite grah u 2 l hladne vode, pa stavite kuhati. Očistite češnjak, celer i odvojite pola bosiljka, te sve usitnite i dodajte grahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste odabrali svježu rajčicu, prelijte ju vrućom vodom i ogulite ili koristite one iz konzerve. Narežite ih na kockice, dodajte grahu i čekajte da provrije. Tada smanjite vatru, poklopite i pustite neka se kuha na laganoj vatri 1 sat.

Nakon toga odvojite 1/3 kuhanog graha, ohladite ga i umiksajte dok ne postane kaša. Vratite grahu, dodajte sol i papar te jednu smrvljenu ljutu papričicu dok ćete drugu staviti cijelu.

Ostatak bosiljka usitnite zajedno sa slaninom, dodajte grahu i kuhajte još 20 minuta.

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu koju ćete dodati grahu uz 2 žlice maslinovog ulja i pustite da sve zajedno prokuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz gotovi grah poslužite naribani sir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo