Svako kućanstvo ima barem jednu prastaru drvenu kuhaču, koju vam je žao baciti iako više ne izgleda reprezentativno. A i zašto bi ako još uvijek služi svrsi?! Jedna mama iz Australije nedavno je otkrila koliko prljavštine ima u drvenim kuhačama i zaklela se kako ih više nikad neće koristiti.
Ako mislite da će pranje kuhače deterdžentom za posuđe i spužvicom ili, pak, ubacivanje u perilicu posuđa učinkovito ukloniti sve klice s posuđa, nemate pojma koliko ste u krivu, baš kao što je bila i ova žena.
Uroniti ih u zdjelu kipuće vode
Ona je na Facebooku podijelila trik koji je naučila od suca u "Masterchefu" Matta Prestona, kao i odvratne rezultate koji su isplivali na površinu nakon što ga je primijenila. U svojemu statusu pitala je korisnike namaču li redovito svoje kuhače u kipućoj vodi i, sudeći prema komentarima, jako je malo onih koji to rade.
Premda je ona svoje uvijek prala u perilici nakon svake uporabe, ispostavilo se kako to ne sprječava upijanje mikroba u drvo, niti ih uklanja. Mama je objasnila da je sve što trebate učiniti kako biste provjerili koliko su vaše kuhače uistinu prljave - uroniti ih u zdjelu kipuće vode na 20 minuta.
Podijelila je fotografiju svoje kuhače nakon ovoga tretmana, a prizor je, kako je i sama napomenula, "odvratan". Voda u zdjeli u kojoj su stajale kuhače bila je mutna i prljava. Najgori od svega bio je sloj ulja koji je isplivao na površinu zdjele.
Ljudi imaju drugačiji trik
Veliki broj korisnika šokirao se rezultatima čišćenja drvene kuhače i priznao kako upravo zbog toga preferiraju one od silikona ili kvalitetne plastike, prenosi Mirror.
"U mojoj kuhinji nema drvenih kuhača ni daski za rezanje baš zbog ovoga", komentirala je jedna amaterska kuharica, dok drugi sugeriraju kako drveno posuđe valja ostaviti na suncu jer to "radi čuda za bakterije".