Zasigurno ste ih uočili, ali niste razmišljali o njihovoj stvarnoj namjeni. Što god mislili o rebrastom dnu zamrzivača, vjerojatno niste uspjeli "prokljuviti" čemu zapravo služi. Jedna je korisnica Facebooka započela debatu na tu temu nakon što je objavila fotografije svojih uredno posloženih podložaka s mesom u zamrzivaču.

Za okomito slaganje ili cirkulaciju?
"Koliko ste imali godina kada ste otkrili da su linije na dnu zamrzivača stvorene kako bi držale podloške s mesom okomito?", napisala je žena i napravila viralan hit. Njezinu je objavu podijelilo više od 600 ljudi, a ispod su se nagomilale stotine komentara.

Mnogi su priznali kako čitav život pogrešno slažu meso u zamrzivač. "Ovo napokon ima smisla", zaključili su oduševljeni korisnici, dok drugi baš i nisu uvjereni u ženinu sugestiju. Naime, neki smatraju kako je rebrasto dno dizajnirano da skuplja krv i tekućinu koja curi iz mesa, a neki, pak, tvrde kako je dno rebrasto radi bolje cirkulacije zraka.