Brzinski ručak: Zapečena tjestenina s piletinom i mozzarellom

Image
Foto: Instagram, melaniemakes

Ove improvizirane lazanje iz tave odličan su današnji ručak

10.1.2017.
12:00
Instagram, melaniemakes
VOYO logo

Piletina i tjestenina savršeno se spajaju, a akda im dodate malo luka, češnjaka i neutralnog sira poput mozzarelle koji se božanstveno rastapa, okus je još bolji.

Sastojci:

  • dvoje pilećih prsa
  • jedan veći crveni luk
  • 4 češnja češnjaka
  • koncentrat rajčice
  • tjestenina (penne)
  • dva komada mozzarella sira
  • jedan poriluk
  • parmezan
  • sol, papar, curry, chili, peršin

Priprema:

  1. Pileća prsa začinite solju, paprom, curryjem i popržite na naglo s obje strane (ne previše) te ih potom izrežite na komadiće. Skuhajte tjesteninu al dente.
  2. Na malo ulja popržite luk, češnjak i poriluk, sve zalijte koncentratom rajčice, začinite i dodajte vodu kako biste malo razrijedili umak.
  3. Pustite neka zavrije te dodajte tjesteninu i piletinu. Prebacite u kalup za pečenje (najbolje keramički ili vatrostalni), posipajte mozzarellom, parmezanom i peršinom i pecite dok se sir ne rastopi. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike