Brzinski ručak: Vijenac od lisnatog tijesta punjen šunkom, pršutom i sirom

Image

Ovaj veličanstven vijenac nećete željeti dijeliti

20.9.2016.
12:08
VOYO logo

Ako ste se zasitili pizze, a opet volite punjena tijesta, vjerujemo da ćete jednako uživati i u okusu ovog jela, ali i u trenutku kada ga izvadite iz pećnice.

Sastojci:

  • 450 g lisnatog tijesta
  • 110 g mozzarelle
  • 120g feferona
  • 10 listova bosiljka
  • 150g salame
  • 150g šunke
  • 110 g pršuta
  • naribani sir
  • sol, papar
  • maslinovo ulje i balzamski ocat za umak (po želji)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Izvaljajte i izrežite tijesto na dugačke trokute i slažite ih u krug 3 puta (najbolje oko neke okrugle posude) tako da se sloejvi preklapaju.
  2. Oko posude na tijesto u krug poslažite naribani sir, na njega feferone, zatim bosiljak, salamu, šunku, pršut te začinite po želji solju i paprom.
  3. Vrhove tijesta prebacite prema unutra, znači preko nadjeva i čvrsto spojite sa sredinom da dobijete vijenac. Pecite u pećnici dok tijesto nije zlatno smeđe. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo