Brzinski ručak: Tjestenina u umaku od rajčice s bosiljkom, đumbirom i kikirikijem

Image
Foto: Thinkstock, gusach

Klasična tjestenina s umakom od rajčice na malo egzotičniji način

4.1.2017.
12:00
Thinkstock, gusach
VOYO logo

Jako dobro znate da se tjestenina odlično sljubljuje s umacima i da nije potrebno puno vremena da je se pripremi, a voli je skoro svatko. Najklasičniji su, naravno, špageti s umakom od rajčice, a još je bolje ako su u pitanju svježe rajčice, kao što je to u današnjem receptu. Da sve bude malo zanimljvije, uklopite par nesvakidašnjih sastojaka i oduševit ćete se okusom.

Sastojci:

  • špageti
  • 1-2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica ribanog đumbira
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 luka narezanog na kockice
  • 500 gr cherry rajčica
  • sol, papar, svježi bosiljak
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1 šalica pečenog kikirikija

Priprema:

  1. Na maslinovo ulje u dublju tavu dodajte đumbir, češnjak i luk i dinstajte dok se sastojci ne opuste i zamirišu.
  2. Dodajte nascjekane rajčice i začinite s malo šećera (da ubije kiselinu), soli i papra. Kuhajte, povremeno miješajući dok se rajčice ne počnu raspadati.
  3. Sklonite s vatre i začinite nascjekanim bosiljkom, vrućim sezamovim uljem i balzamičnim octom.
  4. Skuhajte tjesteninu, a kada je gotova, sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala. Vratite je u posudu, polijte je umakom i s malo preostale vode te dobro promiješajte.
  5. Na kraju je pospite pečenim kikirikijem. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo