Brzinski ručak: Svinjski medaljoni u umaku od senfa i kapara

Image
Foto: Thinsktock, Elena_Danileiko

Senf je odličan za umake jer meso čini posebno mekanim i ukusnim

1.3.2017.
12:00
Thinsktock, Elena_Danileiko
VOYO logo

Lungić je, slažu se mnogi, najbolji dio svinjetine jer se radi o čistom mesu kojeg ne treba posebno čistiti već je odmah spremno za pripremu. Još ako ga umočimo u fini umak poput današnjeg, dobit ćemo zbilja zasitan i odličan ručak.

Sastojci:

  • lungić
  • 1 žlica maslaca
  • 1 luk
  • vrhnje za kuhanje
  • 2 žlice kapara
  • 2 žlice Dijon senfa
  • povrtni temeljac
  • sol, papar

Priprema:

  1. Lungić oprati i narezati na deblje medaljone i začinite ih solju i paprom. Otopite maslac u dubljoj posudi i na njemu ispecite medaljone na naglo, oko dvije minute sa svake strane.
  2. Prebacite medaljone sa strane, a u tavu stavite luk koji kratko popržite te ga zalijte temeljcem i vrhnjem. Kuhajte dok umak nije dovoljno gust.
  3. Dodajte mu senf i kapare te medaljone. Kuhajte na laganoj vatri dok se svinjetina ne zagrije te po potrebi začinite. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo