Brzinski ručak: Špageti sa slaninom, parmezanom i pestom od avokada (koji nije komplicirano napraviti)

Image
Foto: Instagram

Avokado zbog svoje bogate teksture i blagog okusa može lako zamijeniti klasičan pesto alla genovese

17.8.2016.
11:29
Instagram
VOYO logo

U slučaju da kod kuće nemate poznati umak od bosiljka, iskoristite zdravi avokado. Blagog je, skoro neprimjetnog, okusa te je zbog toga odličan za miješanje sa začinima i sjedinjavanje s tjesteninom. Probajte ovaj odličan recept!

Sastojci:

  • tjestenina (spaghetti)
  • 1 avokado
  • 1 žumanjak
  • pola šalice vrhnja za kuhanje
  • 1 češanj češnjaka
  • pola iscjeđenog limuna
  • 3 šnite slanine
  • parmezan
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema:

Image
  • U blenderu ili štapnim mikserom pomiješajte češnjak, avokado, žumanjak, limun, vrhnje te sol i papar.
  • Miksajte dok umak ne bude kremast i bez grudica.
  • Slaninu narežite na kratke šnitice te ju popržite na malo masnoće.
  • Skuhajte špagete i ocijedite ih. Prelijte ih s malo maslinova ulja, dodajte slaninu i pesto te dobro promiješajte.
  • Poslužite s puno naribanog parmezana. Uživajte!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo