Vrijeme je kiselog kupusa, a osim sarme od njega možete napraviti i fini sekelji gulaš.
Ovo mađarsko jelo svatko priprema na svoj način, neki ga pripremaju s kiselim vrhnjem, neki bez, ali u svim je varijantama jako ukusan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
I ugrijat će vas na ovaj hladni ponedjeljak!
Sastojci:
- 0,5 kilograma svinjskog buta
- 1 luk
- 0,5 kg kiselog kupusa
- crvena paprika, sol, papar, vegeta
- ulje (ili mast)
Priprema:
- Luk narežite na sitne kockice i prepržite na ulju ili masti. Na preprženi luk dodajte svinjetinu narezanu na kockice i ostavite da se krčka 10 minuta.
- Dodajte začine po želji (crvenu papriku, papar, sol i vegetu), a zatim u zdjelu ubacite i kiseli kupus narezan na tanje trakice.
- Sve dobro promiješajte, dodajte vodu po želji i ostavite da se krčka još 20-ak minuta (dok voda ne ispari).
- Poslužite s pire krumpirom, kuhanim krumpirom ili nekim drugim prilogom, a po želji možete dodati i žlicu kiselog vrhnja (ali i ne morate). Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa