Brzinski ručak: Rižoto sa špinatom i limunom

Image
Foto: Thinkstock, mauroholanda

Proljeće je pravo vrijeme za eksploziju zelenog na tanjuru

22.3.2017.
12:00
Thinkstock, mauroholanda
VOYO logo

Savršen rižoto uvijek je kremast, osjeti se pod zubima i nije raskuhan. Tajna ovakvog rižota je konstantno miješanje i dopuštanje da riža polako upije tekućinu, a na kraju se dodaje maslac.

Sastojci:

  • 5 žlica maslaca (odvojeno 4 i 1)
  • jedan luk
  • 2 češnja češnjaka
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 400 g riže za rižoto
  • 2 dcl bijelog vina
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • 1 žličica limunovog soka i malo korice
  • sol, papar, bosiljak, parmezan

Priprema:

  1. Zagrijte temeljac i pripremite sastojke da ih imate pri ruci. Rastopite 4 žlice maslaca i na njemu ispržite luk dok nije staklast.
  2. Dodajte češnjak, bosiljak i oraščić i dobro promiješajte. Zatim dodajte rižu, miješajte je i pustite da se malo tostira, oko 2-3 minute.
  3. Ulijte bijelo vino, pustite neka krčka par minuta dok sasvim ne ispari. Postupno dodavajte temeljac - nakon svake šalice pustite neka ga riža upije i ujedno je miješajte.
  4. Po potrebi je začinite kako želite, a gotova je kada je al dente. Na kraju umiješajte ostatak maslaca, parmezan, nasjeckani špinat, limunov sok i koricu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo