Sve što vam treba za to je četiri do pet crvenih ili zelenih paprika, jaja, oko 200 grama feta sira, kiselo vrhnje, smjesa za pohanje i začini po želji. Ovo možete jesti samo, s nekim finim kruhom sa sjemenkama ili pak uz salatu sa strane.
Priprema:
- Prvo prepolovite paprike, izvadite sjemenke i dobro ih operite te ih premažite maslinovim uljem
- Izvadite posudu za pečenje i naslažite paprike na masni papir ili dno malo premažite uljem
- Nakon što paprike malo omekšaju, izvadite ih iz pećnice te stavite sa strane da se hlade
- Pripremite sir tako da ćete ga zgnječiti vilicom i dodati ostale sastojke - dvije do tri žlice vrhnja, jaje, začine
- Nakon što su se ohladile, paprikama ogulite kožu, složite natrag u posudu za pečenje te jednu polovicu napunite sirom, a drugom poklopite papriku. Tako pecite 10 minuta
- Nakon što ih izvadite iz pećnice, ostavite dvije do tri minute sa strane da ne budu jako vrele pa ih potom stavite u smjesu za pohanje te stavite na ulje dvije do tri minute
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa