Brzinski ručak: Pohane domaće paprike punjene feta sirom i začinima

Image
Foto: Flickr, Ivana Sokolović

Pečene paprike vrlo se brzo pripremaju i bacaju u pećnicu, a za to vrijeme stignete malo predahnuti nakon napornog radnog dana

26.7.2016.
12:01
Flickr, Ivana Sokolović
VOYO logo

Sve što vam treba za to je četiri do pet crvenih ili zelenih paprika, jaja, oko 200 grama feta sira, kiselo vrhnje, smjesa za pohanje i začini po želji. Ovo možete jesti samo, s nekim finim kruhom sa sjemenkama ili pak uz salatu sa strane.

Priprema:

  1. Prvo prepolovite paprike, izvadite sjemenke i dobro ih operite te ih premažite maslinovim uljem
  2. Izvadite posudu za pečenje i naslažite paprike na masni papir ili dno malo premažite uljem
  3. Nakon što paprike malo omekšaju, izvadite ih iz pećnice te stavite sa strane da se hlade
  4. Pripremite sir tako da ćete ga zgnječiti vilicom i dodati ostale sastojke - dvije do tri žlice vrhnja, jaje, začine
  5. Nakon što su se ohladile, paprikama ogulite kožu, složite natrag u posudu za pečenje te jednu polovicu napunite sirom, a drugom poklopite papriku. Tako pecite 10 minuta
  6. Nakon što ih izvadite iz pećnice, ostavite dvije do tri minute sa strane da ne budu jako vrele pa ih potom stavite u smjesu za pohanje te stavite na ulje dvije do tri minute
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo