Brzinski ručak: Pikantni curry s graškom, slanutkom, rajčicom i krumpirom

Image
Foto: Thinkstock, travellinglight

Toliko je fino da nismo odgovorni ako ćete pojesti više nego inače

13.4.2017.
12:00
Thinkstock, travellinglight
VOYO logo

Curry ne mora nužno uključivati meso već ga se može napraviti i na povrtni način, a tako je i laganiji. Kombinacija mirisnih začina otvorit će vam sinuse, ali i apetit, garantirano ;)

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 1 luk, nasjeckani
  • 4 češnja češnjaka
  • slanutak, grašak (količina po želji)
  • 2 svježe rajčice ili konzervirani pelati
  • 2,5 dcl kokosovog mlijeka
  • 2 žličice kumina
  • 1 žličica kajenskog papra
  • 4 žličice curryja
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica crnog papra
  • mali komadić đumbira, naribanog
  • peršin

Priprema:

  1. Za početak skuhajte krumpir narezan na kockice u slanoj vodi i ocijedite ga. Na malo ulja popržite nasjeckani luk i češnjak te ih začinite kuminom, kajenskim paprom, curryjem, solju, paprom i đumbirom.
  2. Dobro promiješajte te dodajte rajčicu, grašak, slanutak te ih zalijte kokosovim mlijekom. Pustite neka zavrije te naposlijetku dodajte kuhani krumpir i promiješajte. Ukrasite svježim peršinom i uživajte!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo