Iako na glasu kao sir kojeg ili vole ili mrze, gorgonzola je odličan sastojak na pizzi ili kao umak s tjesteninom. Pogotovo se dobro slaže s njokama i nekim povrćem pa bi joj zbilja bilo šteta ne dati priliku. Makar i drugu.
Sastojci:
- 2 paketa njoka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 100 ml mlijeka
- 100 g gorgonzole
- nekoliko listova špinata
- sol, papar, peršin
- parmezan
Priprema:
- U manjoj posudi pomiješajte mlijeko, vrhnje, parmezan i gorgonzolu. Umak kuhajte na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje oko minutu.
- Skuhajte njoke i poparite špinat. Sve umiješajte u umak i začinite po želji. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa