Pašta fažol ili grah s tijestom starinsko je jelo u kojem su uživale još naše prabake, a ukusno je i danas. Kad tražite nešto na žlicu da vas zasiti, ne tražite dalje.
Sastojci:
- 2 limenke bijelog graha
- 1 luk
- 10 dag kuhanog špeka (hamburgera)
- 1 mrkva
- 2 šake sitnih pužića ili neke druge sitne tjestenine po želji
- manja šalica oštrog brašna
- 2 žličice slatke mljevene crvene paprike
- vegeta, sol, papar, kocka za juhu, lovorov list
Priprema:
- Na malo ulja popržiti luk, mrkvu i špek te im dodati ocijeđen i ispran grah. Zaliti ga vodom dok ga ne pokrije te začiniti.
- Dodati lovorov list za bolji miris i okus te kuhati oko 10-15 minuta. Brašno razmutiti s malo vode i dodati u grah kako bi se zgusnuo.
- Skuhati tjesteninu i dodati je grahu. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa