Brzinski ručak: Knedle sa šljivama i zapečenim krušnim mrvicama, šećerom i cimetom

Image
Foto: Instagram, travellingoven

Mogu se puniti bilo kojim voćem pa čak i čokoladom, ali klasika je uvijek nepcu draga

9.6.2017.
12:00
Instagram, travellingoven
VOYO logo

Zašto bi ručak uvijek morao naginjati na slanu stranu? Jedan od najfinijih 'slatkih' obroka koji lako zamjenjuje onaj klasičan ručak u podne svakako su knedle sa šljivama. Evo recepta:

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 1 žličica soli
  • 3 žlice ulja
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • 0,75 - 1 kg oštrog brašna

Nadjev

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 zrelih šljiva
  • 50 g šećera

Za posluživanje

  • krušne mrvice, šećer, cimet

Priprema:

  1. Krumpir s korom skuhajte u slanoj vodi, ogulite ga dok je još mlak i pritisnite kroz prešu. Pomiješajte krumpir, u jednakom omjeru brašno, jaja, sol i ulje.
  2. Tijesto dobro zamijesite, pobrašnite ga i još ga jednom promijesite da bude lagano i žilavo. Zarolajte ga i režite na šnite debele oko 3 cm koje spljoštite na 1 cm.
  3. Na svaku šnitu stavite šljivu te sve skupa zarolajte da dobijete knedlu (dobro ih zatvorite da se šljiva ne vidi). Kuhajte ih u slanoj vodi te povremeno promiješajte da se ne bi zalijepile.
  4. Gotove su kada isplivaju na površinu. Poslužite ih s poprženim krušnim mrvicama, šećerom i cimetom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo