Jedno od najfinijih i najbrže gotovih jela svakako je tjestenina s tunjevinom. Ako je dodatno obogatimo nekim zelenim povrćem poput graška, vizualno će biti atraktivno i poželjet ćete što prije navaliti na njega.
Evo što vam sve treba za današnji ručak:
- tjestenina (fusili - svrdla, količina po želji)
- smrznuti grašak (količina po želji)
- dvije konzerve tune
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica soka od limuna
- naribana korica od jednog limuna
- sol, papar, maslinovo ulje
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu all dente, a kad je skoro gotova, dodajte grašak i kuhajte još dvije minute. Ocijedite, ali sačuvajte pola šalice vode za podlijevanje.
- Češnjak pržite na maslinovom ulju oko 2 minute te smanjite vatru. Dodajte limunov sok i koricu te miješajte oko 3 minute, a zatim dodajte tunu.
- Dodajte tjesteninu i grašak, dobro promiješajte te zalijte vodom u kojoj se kuhala tjestenina. Poslužite s puno parmezana. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa