Brzinski ručak: Fusili sa tunom, limunom, graškom i češnjakom

Image
Foto: Instagram

Ima li boljeg od spoja tune i tjestenine?

9.9.2016.
11:19
Instagram
VOYO logo

Jedno od najfinijih i najbrže gotovih jela svakako je tjestenina s tunjevinom. Ako je dodatno obogatimo nekim zelenim povrćem poput graška, vizualno će biti atraktivno i poželjet ćete što prije navaliti na njega.

Evo što vam sve treba za današnji ručak:

  • tjestenina (fusili - svrdla, količina po želji)
  • smrznuti grašak (količina po želji)
  • dvije konzerve tune
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica soka od limuna
  • naribana korica od jednog limuna
  • sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu all dente, a kad je skoro gotova, dodajte grašak i kuhajte još dvije minute. Ocijedite, ali sačuvajte pola šalice vode za podlijevanje.
  2. Češnjak pržite na maslinovom ulju oko 2 minute te smanjite vatru. Dodajte limunov sok i koricu te miješajte oko 3 minute, a zatim dodajte tunu.
  3. Dodajte tjesteninu i grašak, dobro promiješajte te zalijte vodom u kojoj se kuhala tjestenina. Poslužite s puno parmezana. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo