Feijoada - Brazilci je jedu svaki dan

Bili ste u Brazilu? Onda ste sigurno jeli Feijoadau! Jede se cijele godine, a mnogi brazilski restorani imaju barem jednu Feijoadau na dan. To je vrsta začinjenog ragua s puno mesa i crnim grahom.

26.1.2012.
16:28
VOYO logo

Upute

1. Preko noći namočite grah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Kuhajte grah u s puno vode, dok ne omekša. (Može i u ekspres loncu)

3. Kuhani grah ostavite po strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Preko noći namočite suhu govedinu (obično se koristi jerk beef - posebno sušeno krto meso). Namočeno suho meso kasnije narežite na male komade i kuhajte u vodi 30 minuta dok ne omekša. Iscijedite vodu i ostavite po strani.

5. Na manje komade narežite svinjetinu. Kuhajte u vodi dok ne omekša, iscijedite i ostavite po strani.

6. Na kriške narežite kobasice. Kuhajte pet minuta, ocijedite i ostavite po strani.

7. Na vrućem ulju pirjajte luk i češnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Dodajte grah, govedinu, svinjetinu i kobasice. Miješajte.

9. Dodajte sve začine, vodu ako ej potrebno i miješajte. Neka prokuha na manjoj vatri dok tekućina ne zgusne. Povremeno promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Gotovu feijoadu istresite u zdjelu i poslužite s kriškama naranče, rižom, slatkim krumpirom, zeljem ili maniokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo