Koliko god možda nezdrava bila, majoneza je odličan dodatak jelima. Obično jedemo kupovnu jer smo tako navikle i jer duže traje. No, domaća je ipak bolja jer u nju možete staviti začin koji poželite te nema konzervansa i aditiva.
Nije ju teško napraviti, a sastojke vjeorjatno već imate kod kuće. Možete joj čak dodati sitno narezane paprike, avokado, lanene sjemenke, curry ili bilo što što vam padne na pamet. Samo je važno zapamtiti da je morate potrošiti u roku od tjedan dana. Evo recepta:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci
- 5 žutanjaka
- 5 dcl suncokretovog ili drugog biljnog ulja
- 1 žličica senfa
- 1 žličica soli
- malo papra
- pola cijeđenog limuna
- češnjak u prahu (po želji)
- lanene sjemenke (po želji)
- malo chillija u prahu (po želji)
Priprema
- Miksajte žutanjke i polako dodavajte ulje kako bi majoneza postupno postajala gušća.
- Kad ste potrošili sve ulje, dodajte i ostale sastojke te sve još malo izradite mikserom. Preostaje vam samo uživati!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa