Blitva s rajčicom i krumpirom

Blitva se kuha maksimalno deset minuta što je pravilo koje ne smijete prekršiti. Izvrsno pristaje uz ribu s roštilja, prženu ribu ili pečeno meso. Služi se kuhana i kao salata s krumpirom.

24.8.2010.
16:59
VOYO logo

Sastojci:

1 kg blitve 300 g krumpira 300 g rajčice 1 glavica luka 1 vezica peršinovog lista 2 češnja češnjaka 1 dl maslinovog ulja sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Blitvu očistite, operite i skuhajte u malo posoljenoj vodi. Posebno skuhajte krumpir u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajčicu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na komadiće. U posudi zagrijte ulje, prepržite luk, usitnjen peršin i zgnječeni češnjak.

Dodajte rajčicu, dinstajte oko pola sata, a potom dodajte kuhanu narezanu blitvu.

Posolite i poparite po ukusu i poklopljeno dinstajte dok povrće sasvim ne omekša. Češće promiješajte i po potrebi dolijte malo tople vode.

Poslužite ju kao prilog ili uživajte u okusu uz kuhano tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo