Aromatično pile i kolač od mlaćenice i kokosa

Tri jednostavna i brza recepta za tri neodoljiva okusa. Juha od gljiva kao lagani uvod u aromatično pečeno pile čijem je okusu teško odoljeti.

30.12.2010.
12:31
VOYO logo

Brza juha od gljiva Sastojci:

300 g šampinjona 1 korijen mrkve 1 korijen peršina srednja glavica luka sol, papar 1 žlica brašna vezica peršinovog lista ulje

Priprema:

Očistiti zelenje i luk, narezati na sitno i kuhati u litri vode. Posebno na malo ulja i vode pirjati očišćene i narezane gljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada gljive omekšaju dodati brašno, sol i papar, pustiti da se poveže, dodati vodu i zelenje i pustiti da kuha još desetak minuta.

Na kraju kuhanja, juhu posuti usitnjenim peršinovim listom, poklopiti, ostaviti da odstoji 5 minuta, pa poslužiti.

Začinjeno pečeno pile Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 veće pile 2 cijela češnjaka maslinovo ulje lovorov list žalfija majčina dušica ružmarin peršin celer

Priprema:

Pile očistiti, dobro posoliti i popariti spolja i iznutra, pa unutrašnjost pileta napuniti sa svim začinskim travama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ste začinili pile, stavite ga u vatrostalnu posudu, prelijte uljem i usitnjenim češnjakom i dodajte još malo začinskih trava.

Zatvorite posudu i pecite oko sat i pol na temperaturi od 220 Celzija. Uz pile možete poslužiti pečeni krumpir i salatu po izboru.

Kolač od kokosa i mlaćenice Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 šalice šećera 1/2 šalice maslaca 1/2 šalice ulja 5 jaja 1 žličica praška za pecivo 1 šalica mlaćenice 2 šalice brašna 1 šalica kokosa 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Miješajte šećer, maslac i ulje. Dodajte žutanjke, jedan po jedan. U mlaćenicu dodajte prašak za pecivo. U smjesu sa šećerom naizmjence dodajte mlaćenicu pa brašno, a zatim kokos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miksajte bjelanjke. Kruti snijeg pažljivo dodajte u smjesu, a na kocu uspite vaniliju.

U namašćen i pobrašnjen kalup stavite smjesu. Pecite na 180 stupnjeva Celzijusa otprilike 25 minuta. Po želji, namažite kolač rastopljenom čokoladom ili medom.

JARAK
NE PROPUSTI!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
IMAMO RECEPT! /

Palačinke će biti ekstra pahuljaste i meke uz mali trik: 'Ovo je tajna'