Albondigas ili meksička juha

Image

Meksička riječ Albondigas odnosi se i na mesne okruglice i na juhu u kojoj se iste kuhaju. Potrudite se malo sa začinima, pustite meksičku muziku i caramba.

29.3.2021.
9:41
VOYO logo

Vrijeme pripreme meksičke juhe: 1 h 30 min Kalorije: 668 Masnoća: 39.31 g Ugljikohidrati: 40.28 g Proteini: 43.68 g Kolesterol: 357.63 mg Natrij: 2428.63 mg

Sastojci za meksičku juhu: 450 g mljevene junetine 4 jaja 1/4 malog crvenog luka, usitnjenog 4 žlice nasjeckanog korijandra 1 žlica origana 1 žličica soli 1/2 žličice usitnjenog kumina 1/2 žličice svježe smljevenog papra 7 šalica juneće juhe 1 konzerva rajčice 2 žličice šećera 1 žličica crvene paprike 2 mrkve, nasjeckane 2 celera, pažljivo nasjeckana 1 nasjeckani luk 1 list lovora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za kuhanje meksičke juhe: 1. U zdjeli izmiješajte junetinu, jaja, luk, korijandar, origano, sol, kumin i papar. Pokrijte i ostavite u hladnjaku 1 sat. 2. U lonac ulijte juhu, dodajte rajčicu, šećer, crvenu papriku, mrkvu, celer, luk i lovorov list i lagano miješajte drvenom kuhačom. Pustite da prokuha pa smanjite tako da lagano vrije. 3. Izvadite meso iz hladnjaka i formirajte male loptice. Polako ubacite u lonac s juhom, poklopite. Pustite da lagano kuha dok se povrće ne smekša, kojih 20 minuta. 4. Izvadite lovorov list. Probajte meksičku juhu i ako je potrebno dodajte začine. Odmah poslužite meksičku juhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo