Ako želite pripremiti savršeno hrskav čips ili kremasti pire krumpir, najbolji izbor je Agria krumpir – sorta koja će vas oduševiti okusom i kvalitetom. S njim ne možete pogriješiti, bilo da kuhate za ukućane ili želite impresionirati goste. Istražili smo agria krumpir i njegove karakteristike.

Krumpir agria karakteristike
Agria je kasna sorta krumpira koja se sadi od kraja veljače pa sve do kraja lipnja. Vrtlari je obožavaju jer odlično rađa i iznimno je otporna na krumpirovu plijesan i druge bolesti i nametnike. Osim što je odličan za svježu potrošnju, agria krumpir se može dugo skladištiti bez gubitka kvalitete. Njegovi duguljasti i ovalni gomolji prepoznatljivi su po žutoj kori i žutom mesu, a upravo ta kombinacija daje mu bogat, pun okus.
Ova svestrana sorta nije samo idealna za čips i pire – odlično se peče u pećnici, a savršena je i za pripremu kroketa i njoka. Bez obzira na način pripreme, Agria će uvijek pružiti savršen rezultat.
Ako nemate Agria krumpir pri ruci, kao zamjena mogu poslužiti sorte Courage, Morene, Kennebec i druge koje također imaju dobru teksturu i okus za slična jela.
POGLEDAJTE VIDEO: Djetinjstvo ga inspiriralo da osmisli parfem s mirisom krumpira. A tek kad pročitate kako ga upisuje...