A NAMA JE TAKO OBIČNO: /

Za ovim našim jelom skroz su poludjeli u New Yorku i Japanu

Image
Foto: Thinkstock, gregsawyer

Najnovija kulinarska delicija u New Yorku, ali i u Japanu, je jelo koje na naši prostorima već odavno tako obično.

14.1.2016.
13:40
Thinkstock, gregsawyer
VOYO logo

'Grah prebranac je u trendu', piše New York Post, opisajući ovo jelo kao idealno za hladne zimske dane.

Vlasnik restorana 'Jimmy’s No. 43' koji se nalazi u New Yorku, svake godine organizira natjecanje u pripremanju cassouleta, francuske varijante prebranca. Kazao je kako ova manifestacija nije nikada do ove godine privukla toliko ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PA, NAVALITE! /

Lisnato povrće, grahorice, bobice ali i vino usporavaju starenje mozga

Image
PA, NAVALITE! /

Lisnato povrće, grahorice, bobice ali i vino usporavaju starenje mozga

Prije osam godina njegovu klijentelu su uglavnom činili nostalgičari za vremenom u kojem su francuski bistroi bili u modi, ali su danas njegovi gosti uglavnom mladi ljudi.

Francuski prebranac, koji se od našeg razlikuje po tome što se priprema s puno manje luka, vrlo je popularan i u Japanu gdje je nekoliko restorana tražilo ne samo recept već i uzorke kako bi svojim gostima mogli pripremiti identično jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo