Jedite pametno /

Zimski recepti: Zagrijte tijelo, unesite dovoljno vitamina i izbjegnite prehlade i umor

Image
Foto: Pexels

Temperature padaju, a naš organizam postaje sve osjetljiviji. Izbjegnite prehlade i umor pravom hranom koja će vas zagrijati iznutra i ojačati imunitet. Ukusne recepte otkrijte klikom na 'SLJEDEĆA'

31.10.2019.
9:29
Pexels
VOYO logo

Piletina na marokanski

I mesno jelo možete pretvoriti u pravu bombu za zdravlje. 

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Sastojci:

  • 4 pileća prsa
  • tri žlice maslinovog ulja
  • dva luka, nasjeckana
  • 100 grama rajčica
  • 100 grama đumbira
  • tri režnja češnjaka
  • žličica kurkume
  • žlica kumina, korijandera i cimeta
  • velika tikva očišćena od sjemenki i narezana na velike komade
  • 600 mililitara pilećeg temeljca
  • žličica tamnog šećera
  • 2 žlice vinskog octa
  • 100 grama sušenih rajčica

Upute:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začinite pileća prsa i zagrijte dvije žlice maslinovog ulja na tavi i lagano popecite piletinu sa svih strana. Uklonite ju s vatre i stavite na tanjur. 

Luk, 100 grama rajčica, đumbir i češnjak izmiksajte u pastu. Jedan luk pirjajte na maslinovog ulju, a zatim dodajte kurkumu i kumin te korijander i cimet te pirjajte još minutu. Dodajte pastu i sve promiješajte.

Stavite piletinu u taj umak i u lonac dodajte tikvu, pileći temeljac, šećer i vinski ocat. Pustite da ključa 30 minuta dok piletina nije potpuno kuhana​. Izvadite piletinu i nasjeckajte ja na srednje komadiće te u lonac dodajte sušene rajčice. 

Dodajte sol i papar po želji te poslužite toplo s feta sirom ili vrhnjem.

Recept prenosi BBC Good Food.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
Topli napitak /

Ugrijte se uz provjereni recept za kuhani gin. Savršena kombinacija okusa i začina