Ako ste ikada virili kroz prozor i gledali friško napadani snijeg i poželjeli ga pojesti, očito niste bili jedini. Utipkajte #SnowCream tag na Instagramu i uvjerit ćete se da mnogi ljudi deserte rade upravo od njega.
Najčešće rade sladoled od snijega dodavanjem kondenziranog mlijeka, vanilije, šećera i šarenih posipa ili pak čokolade. Ako ste mislili da je tu kraj ludostima, prevarili ste se - od snijega se rade i razni kokteli koji, moramo priznati, izgledaju jako privlačno.
No, jesu li sigurni za jesti?
Možda vam se čini da od malo snijega nema neke veće štete jer je sličan ledu iz vaše smrzavice, ali snijeg upija otrovne organske spojeve iz ispušnih plinova. Ovo se događa još u atmosferi kada se tek stvaraju kristalići leda i snijega. Kada se spuštaju prema zemlji, kupe apsolutno sve.
Iako netaknuti snijeg izgleda čisto, radije bismo se držali podalje od ovakvih kulinarskih izmišljotina.