Oprez /

Visokorizične namirnice: Hrana koja najčešće izaziva trovanje organizma

Image
Foto: Profimedia

Visoke temperature pokucale su nam na vrata, a uz to raste i rizik od trovanja hranom. Provjerite za koje je namirnice potreban dodatan oprez i spriječite posljedice

6.6.2019.
9:40
Profimedia
VOYO logo

Riba i morski plodovi

Riba i morski plodovi također su česti izvor trovanja. Riba koja nije skladištena na pravoj temperaturi ima izuzetno visoki rizik zaraze histaminom, toksinom koji nastaje zbog bakterija u ribi. 

Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Problem s histaminom je što ga ne uništava priprema na normalnim temperaturama. Uzrokuje simptome poput mučnine i oticanja lica i jezika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/7
savrseni
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
VAŽNA ULOGA /

Ovaj vitamin presudan je za zdravlje organizma: Doznajte kako ga nadoknaditi