Oprez /

Visokorizične namirnice: Hrana koja najčešće izaziva trovanje organizma

Image
Foto: Profimedia

Visoke temperature pokucale su nam na vrata, a uz to raste i rizik od trovanja hranom. Provjerite za koje je namirnice potreban dodatan oprez i spriječite posljedice

6.6.2019.
9:40
Profimedia
VOYO logo

Povrće

Vrste povrća, a posebno zeleno lisnato povrće, tipičan su izvor trovanja hranom, a pogotovo kad se jede sirovo. Najviše rizični su zelena salata, špinat, celer, kupus i rajčice. 

Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Lisnato zeleno povrće može biti zaraženo s bakterijama E. coli, Salmonellom i Listerijom. Do zaraze dolazi zbog nečiste vode i zaraženog tla. 

Uvijek perite povrće prije konzumacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7
savrseni
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
VAŽNA ULOGA /

Ovaj vitamin presudan je za zdravlje organizma: Doznajte kako ga nadoknaditi