Svakodnevno ga stavljamo u juhu, umake i na pizzu, a zapravo niti ne znamo koliko je ovaj začin ljekovit

Image
Foto: Thinkstock, DAJ

Čisti žile od lošeg kolesterola i prepun je antioksidanata

19.4.2017.
7:56
Thinkstock, DAJ
VOYO logo

Odličan je osušen, a još je bolji ako je svjež - da, govorimo o bosiljku koji je u mnogim kućanstvima kralj začina. Trpamo ga u sve - juhe, umake, variva, stavljamo na pizzu... Ako niste znali, postoji čak 60 vrsta bosiljka koje su sve redom bogate vitaminom A koji je moćni antioksidans.

Također ima i antibakterijska svojstva pa ga se ne treba ustručavati jesti svježeg. Pročišćava krvne žile, a u kombinaciji s češnjakom dobili ste jaki prirodni antibiotik. Od njega se može napraviti fini domaći pesto u koji samo umiješate neku tjestetninu i ručak je gotov ;)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje ga je kupiti u teglici tako da vam pri ruci budu uvijek svježi listovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo