2. Ugljikohidrati debljaju
"Ugljikohidrati imaju manje od pola kalorija masti. Da, masnoća vas puni i probava se usporava, ali kod gubitka kilograma ipak se radi o tome koliko kalorija unosite. Možete smršavjeti bez obzira unosite li ugljikohidrate. Međutim, kao i kod bilo koje druge hrane, morate paziti na veličinu porcija i odabrati pravu vrstu ugljikohidrata. Pokušajte konzumirati cjelovite žitarice poput zobi, quinoe i graha i izbjegavajte slatku hranu i pića", kaže Ben-David.
(Foto: Shutterstock)

"Rafinirani šećeri i prerađena hrana mogu biti izrazito loši, ali nisu to sve ugljikohidrati", kaže Catudal. "Općenito, oni su loši jer su kombinacija visokih masnoća i ugljikohidrata. U zdravoj prehrani možete konzumirati zdravo voće, povrće, žitarice, mahunarke i gluten. Ukupna ravnoteža, ukupne kalorije i makronutrijenti ovise o vašoj veličini i ciljevima, ali nijedna skupina hrane nije loša. Jedite ugljikohidrate. Samo budite pametni i razmislite o količini i vrsti", dodaje.