Popečci od tikvice i tune
Sastojci:
- 200 grama iscijeđene tune iz konzerve
- 4 srednje tikvice
- 2 velika jaja
- 1/2 šalice naribanog parmezana
- 3 žlice majoneze
- sol
- 3/4 šalice brašna
- 2 nasjeckana mlada luka ili luk
- ulje
(Foto: Profimedia)

Priprema:
1. Posolite naribane tikvice, a zatim i pričekajte desetak minuta i iscijedite višak tekućine.
2. Zatim u velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, tunu, jaja, parmezan, majonezu i začine. Dobro promiješajte kako biste razbili tunu na sitnije komadiće. Na kraju dodajte brašno kako bi se smjesa povezala.
3. U velikoj tavi zagrijete ulje i popečke stavljajte s žlicom, a zatim ih malo izravnajte. Pržite 4-5 minuta sa svake strane dok ne porumene.
4. Poslužite toplo ili hladno s umakom od grčkog jogurta, češnjaka i papra.
Dobar tek!