Dr. Kristi Funk jednom je rekla kako bi žene trebale izbjegavati konzumaciju kontroverzne hrane poput tempeha, tofua, edamamea i sojina mlijeka. Sada, pak, priznaje da je pogriješila. Najnovija studija pokazala je da bi žene, naprotiv, trebale povećati unos soje jer ona, očigledno, ima dobar učinak u prevenciji raka dojke.
Doktorica također navodi da je iznimno dobro povrće iz porodice kupusa, kao i bobičasto voće, koje obiluje antioksidansima. Posebno ističe indijski ogrozd, voće koje u sebi sadrži najvišu razinu antioksidansa, piše Daily Mail.
Top savjeti za prevenciju raka dojke
Jedite povrće iz porodice krstašica - cvjetača, brokula, kelj, kupus i kelj pupčar imaju moćna svojstva koja sprječavaju rak.
Jedite bobičasto voće - borovnice, jagode, maline i kupine izrazito su bogate antioksidansima.
Dodajte kurkumu jelima ili smoothiejima - glavni aktivni sastojak kurkuma je kurkumin, koji ima antikancerogene učinke na stanice raka.
Jedite indijski ogrozd - često se prodaje kao "AMLA prah" te ima najveću koncentraciju antioksidansa na svijetu. Također poboljšava metaboličku aktivnost, pomaže pri apsorpciji kalcija i poboljšava vid.
Poludite za gljivama - one su velik izvor hranjivih tvari kada je u pitanju prevencija raka dojke.
Povećajte unos sojinih proizvoda - nove studije otkrile su odličan učinak tempeha, tofua, edamamea i sojina mlijeka u prevenciji raka dojke.
Perite ruke običnim sapunom - liječnica preporučuje korištenje staromodnog sapuna umjesto antibakterijskog jer tako možete smanjiti utjecaj toksina kojima ste izloženi.
Kupujte organsko voće - jedite ga u neograničenim količinama, a posebno je važno da organsko bude voće koje jedete s kožom, s obzirom na to da u njoj ima najviše toksina ako je voće špricano.
Redovito usisavajte i brišite prašinu - to je izvrstan način za smanjivanje broja toksina u zraku.
Napunite dom biljkama - mnoge kućne biljke prirodno apsorbiraju toksine.