Čokoladice punjene mentom
Sastojci
Za bazu:
- 200 grama čokolade za kuhanje
- jedna žličica maslaca
Za punjenje:
- 180 grama mliječne čokolade
- 125 mililitara vrhnja za šlag
- žličica maslaca
- četvrtina žličice ekstrakta peperminta
Postupak
Za bazu: Na pari otopite maslac i čokoladu izlomljenu na kockice pa kada se sjedine maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Potom otopljenom čokoladom namažite modlice i stavite u zamrzivač na deset minuta. Nakon što ste ih izvadili napunite ih filom i vratite u zamrzivač na pola sata.
Za punjenje ili fil: Na pari otopite čokoladu, maslac i vrhnje, maknite s vatre i ostavite da se ohladi pa dodajte ekstrakt mente. Napunite modlice obložene čokoladom, par puta njima lagano udarite o stol kako bi izišli mjehurići zraka pa ostatkom otopljene čokolade za bazu zagladite površinu, koja ustvari čini dno čokoladica. Vratite u zamrzivač a hlađenje.

(FOTO: www.profimedia.hr)