Jedenje čokolade moglo bi smanjiti rizik od bolesti desni, tvrde istraživači.
Antioksidansi iz zrna kakaovca, posebice u tamnoj čokoladi, uzrok su tome, smatraju stručnjaci. Sir i neslani kikiriki također su povezani s manjim rizikom, ali filtrirana kava i niskokalorična pića mogu povećati rizik.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/2a50316e-3d2b-11ef-bc17-72780b90502a/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Čokolada i sir smanjuju rizik
Studija Medicinskog sveučilišta Chongqing u Kini izvijestila je: "Naša otkrića ukazuju na potencijal personaliziranih dijeta."
Čokolada i sir povezani su s 54 posto manjim rizikom od bolesti desni, dok je neslani kikiriki povezan sa 71 posto manjim rizikom. Riža je povezana s 58 posto nižim rizikom, ali filtrirana kava povećava rizik za 42 posto uz 57 posto veći rizik kod niskokaloričnih pića.
Smatra se da aditivi u pićima mogu biti uzrok, piše The Sun.
POGLEDAJTE VIDEO: Četiri kuglice za 17 eura u Opatiji: Austrijanci imaju skupo pivo, zašto mi ne bismo sladoled?