Međutim, stručnajci upozoravaju kako hrana koja je samo dotaknula pod nije niti malo bezazlena za naše zdravlje, piše Daily Mail.
Osobito upozoravaju na bakterije poput E. coli i salmonele koje se u trenutku zalijepe za hranu, bez obzira koliko je brzo vi podgnuli.
Istraživanje je pokazalo kako bi 37 posto ispitanika pojelo hranu koja im je pala na kuhinjski pod, dok bi je 38 posto podiglo i s poda dnevne sobe, a potom pojelo.
Zabrinjavajuće je i što je četvrtina ispitanih priznalo kako svoj dom čisti tek onda kada se počnu širiti neugodni mirisi, a 59 posto je kazalo kako su mrlje i nečistoće vidljive čak i nakon 'čišćenja'.
Stručnjakinja za higijenu, Lisa Ackerley, tvrdi kako su najgore bakterije u našim domovima, poput E. coli i salmonele, ujedno i 'tihe ubojice'. Nisu vidljive golim okom niti ih možemo namirisati. Razmnožavaju se nevjerojatnom brzinom. U roku od sedam sati od jedne nastane nekoliko milijuna bakterija.