Povrtna juha
Sastojci:
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 šalice narezanog poriluka (samo bijeli dijelovi)
- 2 žlice sitno mljevenog češnjaka
- sol
- 2 šalice mrkve oguljene i nasjeckane na kolutiće
- 2 šalice oguljenog i narezanog krumpira
- pileći ili povrtni temeljac
- 2 šalice graška
- 4 šalice narezane rajčice
- kukuruz
- crni papar
- peršin
- 2 žličice svježe iscijeđenog limunovog soka
(Foto: Shutterstock)
Priprema:
- Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte poriluk, češnjak i solii pirjajte dok ne omekšaju, otprilike 7 do 8 minuta. Dodajte mrkvu, krumpir i grašak te nastavite kuhati još 4 do 5 minuta, povremeno miješajući.
- Dodajte temeljac, povećajte temperaturu i lagano kuhajte. Kad dođe do vrenja, dodajte rajčicu, kukuruz i papar. Smanjite toplinu na malo, poklopite i kuhajte dok povrće ne omekša, otprilike 25 do 30 minuta. Maknite s vatre i dodajte sok od limuna i peršin. Začinite prema želji. Servirajte toplo.
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa