vitak struk /

4 detoks juhe koje će vam pomoći da istopite naslage na trbuhu

Image
Foto: Pexels

Uključivanje detoks juha u redovitu prehranu izvrstan je način za brzo mršavljenje i održavanje zdrave težine. Ove juhe uključuju namirnice koje imate u hladnjaku. Kliknite SLJEDEĆA i otkrijte recepte

7.2.2020.
11:05
Pexels
VOYO logo

Pileća juha

Ova juha malo je drukčija od klasične juhe na koju smo navikli. Hranljiva domaća juha sa svježom piletinom, puno povrća i đumbirom kako bi se ubrzao metabolizam i ojačao imunološki sustav, kao i uklonili toksini iz tijela. Piletina će osigurati dovoljnu količinu proteina, ako ne volite neko povrće pronađite zamjenu koja vam odgovora. 

(Foto: Profimedia.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/518dd6bcfe0378c3e8d714fc0924763c_view_article_new.jpg?v=22

Sastojci: pileće prsa, pileći temeljac, luk, brokula, mrkva, celer, grašak, peršin, đumbir, češnjak, maslinovo ulje, jabučni ocat, crvena paprika, kurkuma, sol, papar

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Stavite veliku posudu na srednju vatru. Dodajte maslinovo ulje i nasjeckani luk, celer, đumbir i češnjak te pustite da se povrće omekša. Zatim dodajte pileća prsa, temeljac, mrkvu, jabučni ocat, crvenu papriku, kurkumu i morsku sol.
  • Zagrijte do vrenja, smanjite vatru i pirjajte dok se pileća prsa ne skuhaju. Potom izvadite piletinu i stavite sa strane da se ohlade.
  • U lonac dodajte brokulu, grašak i peršin. Nastavite pirjati kako bi brokula omekšala. U međuvremenu, narežite pileća prsa te dodajte. 
  • Kada brokula bude skuhana, dodajte začine prema ukusu. Servirajte toplo.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juha od mrkve i đumbira

Ukusnu gustu juhu najbolje ćete napraviti uz pomoć blendera ii štapnog miksera.

Sastojci:

  • 3 žlice maslaca
  • 6 ili 7 velikih mrkvi oguljenih i narezanih na tanko
  • 2 šalice nasjeckanog luka
  • sol
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 2 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 2 šalice vode
  • 3 trake narančine kore
  • sjeckani vlasac, peršin, kopar

(Foto: Pexels)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/juha-37f8d783afa5905c6a4b20b9dce58366_view_article_new.jpg?v=25

Priprema: 

  • U loncu za juhu rastopite maslac na srednje jakoj vatri pa pirjajte luk i mrkvu, povremeno miješajući, dok luk ne omekša, oko 5 do 8 minuta. Ne dopustite da luk ili mrkva dobiju smeđu juhu. Također dodajte jednu žličicu soli.
  • Dodajte temeljac i vodu, đumbir i trakice narančine korice. Poklopite i kuhajte oko 20 minuta na laganoj vatri dok mrkva ne omekša.
  • Izvadite trakice narančine kore.
  • Zatim juhu stavite u blender kako biste dobili gustu juhu (možete koristiti i štapni mikser). 
  • Kod serviranja dodajte začine.

Dobar tek! 

Povrtna juha

Sastojci:

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 šalice narezanog poriluka (samo bijeli dijelovi)
  • 2 žlice sitno mljevenog češnjaka
  • sol
  • 2 šalice mrkve oguljene i nasjeckane na kolutiće
  • 2 šalice oguljenog i narezanog krumpira
  • pileći ili povrtni temeljac
  • 2 šalice graška
  • 4 šalice narezane rajčice
  • kukuruz
  • crni papar
  • peršin
  • 2 žličice svježe iscijeđenog limunovog soka

(Foto: Shutterstock)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/voce-i-povrce-su-hrana-koju-nikako-ne-bi-smjeli-izbjegavati-nutricionistica-victoria-taylor-iz-britanske-zaklade-za-srce-podsjeca-da-se-odavno-preporucuje-prehrana-poput-mediteranske-a-nju-odlikuju-nepreradjene-namirnice-voca-povrca-ribe-orasastih-plodova-grahorica-integralnih-zitarica-110ceae31d2faf834d413aaf38126401_view_article_new.jpg?v=21

Priprema: 

  • Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte poriluk, češnjak i solii pirjajte dok ne omekšaju, otprilike 7 do 8 minuta. Dodajte mrkvu, krumpir i grašak te nastavite kuhati još 4 do 5 minuta, povremeno miješajući.
  • Dodajte temeljac, povećajte temperaturu i lagano kuhajte. Kad dođe do vrenja, dodajte rajčicu, kukuruz i papar. Smanjite toplinu na malo, poklopite i kuhajte dok povrće ne omekša, otprilike 25 do 30 minuta. Maknite s vatre i dodajte sok od limuna i peršin. Začinite prema želji. Servirajte toplo.

Dobar tek!

Juha od leće

Jednostavan recept za juhu od leće s krumpirom, mrkvom, keljom i začinskim biljem. Za pripremu je potrebno samo 30 minuta.

Sastojci: 

  • 2 žlice ulja po izboru
  • 2 češnja mljevenog češnjaka
  • 2 luka ili ljutike
  • 4 velike mrkve (tanko narezane)
  • 4 stabljika celera (tanko narezan)
  • morska sol
  • papar
  • 3 šalice narezanog i oguljenog krumpira
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 2-3 grančice svježeg ružmarina
  • 1 šalica nekuhane zelene ili smeđe leće (oprana i ocijeđena)
  • 2 šalice nasjeckanog kelja

(Foto: Pixabay.com)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/leca-36680cc934e0d6d04cb93fd73d9fe129_view_article_new.jpg?v=26

Sastojci: 

  • Zagrijte veliki lonac na srednje jakoj vatri. Nakon što se zagrije dodajte ulje, češnjak, luk, mrkvu i celer. Začinite s malo soli i papra i promiješajte. Pirjajte 4-5 minuta ili dok ne postane blago smeđe. 
  • Dodajte krumpir i začinite s još malo soli i papra. Promiješajte i kuhajte još 2 minute.
  • Dodajte temeljac i ružmarin i povećajte toplinu do srednje jake. Zatim dodajte leću i promiješajte. Smanjite vatru i pirjajte 15-20 minuta ili dok leća i krumpir ne omekšaju.
  • Dodajte zeleno povrće i kuhajte još 3-4 minute. Zatim stavite još začina prema želji.
  • Servirajte toplo.

Dobar tek! 

fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo