Zapečene skuše u marinadi

Sitna plava riba bogata je mineralima i vitaminima te omega-3 masnim kiselinama. Može se usoliti i dimiti ili peći na roštilju i u pećnici.

12.7.2010.
14:17
VOYO logo

Sastojci:

8 manjih skuša maslinovo ulje 6 češnja češnjaka 1 limun 1 žlica vinskog octa 1 žlica svježeg usitnjenog peršina sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Ribe očistiti, oprati, posušiti i zasjeći s obje strane koso, posoliti i poslagati ih u podmazani pleh, premazati uljem i peći dok ne omekšaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme očistite i izgnječite češnjak, dodajte mu limunov sok, ocat, malo ulja, sol, papar i usitnjeni peršin. Dodajte malo vode i sve dobro promiješajte.

Kada je riba gotova, vruće preliti marinadom, poklopiti i ostaviti da odstoje sve dok ne upiju tekućinu.

Poslužite uz kuhani krumpir koji ste kratko prepržili na maslacu i kuhanu blitvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo