Sastojci za repu:
8 srednje velikih repa 10 dag mrkve 10 dag dimljenog sira izrezanog na kockice 2 žlice naribanog sira naribani muškatni oraščić 1 jaje 1 grančica kadulje 1 dcl povrtne juhe 4 dag maslaca 2-3 male rajčice - cherry sol, papar
Priprema repe:
Repu operite, skuhajte, odrežite vrh pa žlicom izdubite unutrašnjost.
Skuhajte mrkvicu uz par listića kadulje, narežite sve na kockice uz izdubljeni sadržaj repe. Posolite, popaprite, dodajte sir, jaje i vrlo malo juhe, izmiješajte i smjesom napunite repice.
Poslažite u vatrostalnu posude, prelijte juhom i na svaku dodajte na kockice narezanu rajčicu, pa pecite 10 min na 200 celzija.
Za to vrijeme na maslacu kratko popržite ostatak kadulje, izvadite repu, prelijte i poslužite vruće.