Recept za repu: Zapečena punjena repa

Image

Definitivno pravi izbor za one koji ne vole meso, ali i za sve koji žele ponuditi goste neuobičajenim prilogom. Zdrava repa s brojnim dodacima razveselit će svako gurmansko nepce.

11.4.2021.
17:36
VOYO logo

Sastojci za repu:

8 srednje velikih repa 10 dag mrkve 10 dag dimljenog sira izrezanog na kockice 2 žlice naribanog sira naribani muškatni oraščić 1 jaje 1 grančica kadulje 1 dcl povrtne juhe 4 dag maslaca 2-3 male rajčice - cherry sol, papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema repe:

Repu operite, skuhajte, odrežite vrh pa žlicom izdubite unutrašnjost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skuhajte mrkvicu uz par listića kadulje, narežite sve na kockice uz izdubljeni sadržaj repe. Posolite, popaprite, dodajte sir, jaje i vrlo malo juhe, izmiješajte i smjesom napunite repice.

Poslažite u vatrostalnu posude, prelijte juhom i na svaku dodajte na kockice narezanu rajčicu, pa pecite 10 min na 200 celzija.

Za to vrijeme na maslacu kratko popržite ostatak kadulje, izvadite repu, prelijte i poslužite vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo