Za nedjeljni ručak nešto tradicionalno: Pečeno pile s mlincima i zelenom salatom

Image
Foto: oo_marinaaa_oo/instagram

Jednostavno, klasično, ukusno i zasitno

5.3.2017.
12:00
oo_marinaaa_oo/instagram
VOYO logo

Današnji nedjeljni ručak bit će nešto potpuno tradicionalno, ali uvijek iznova toliko dobro da s ovime jednostavno ne možete pogriješiti. Danas spremamo pečeno pile s mlincima. Njam.

Za ovaj vam nedjeljni ručak neće biti potrebno niti puno sastojaka niti puno muke, već samo malo više vremena da se pile ispeče, ali vi tu i onako nećete imati previše posla, jer će pećnica sve odraditi za vas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali evo što će vam ipak trebati i nekoliko prijedloga za marinadu i serviranje.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Mlinci (malo ćemo varati, pa možete uzeti one gotove iz trgovine)
  • Jedno veće pile
  • Sol, papar, origano, Vegeta, mljevena slatka crvena paprika
  • Ulje (biljno, suncokretovo)
  • Glavica zelene salate

Priprema:

Pile marinirajte soli, paprom, origanom, Vegetom, crvenom paprikom i uljem po želji te ostavite da odstoji premazano marinadom oko sat vremena. Zatim ga stavite u pećnicu na 200 stupnjeva Celzija oko sat do sat i pol vremena, ali cijelo vrijeme ga podlijevajte uljem i okrećite po potrebi, jer vrijeme pečenja ovisi o veličini pileta.

Mlince potopite u vreloj, posoljenoj vodi koju ste prethodno zakuhali, ocijedite ih i stavite u posebni lonac. Prelijte ih masnoćom u kojoj se pile peklo te ih dobro promiješajte. Očistite zelenu salatu, operite, začinite po želji i poslužite uz ovo fino pečenje i sočne mlince. Dobar tek :)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo