ZIMSKO IZDANJE /

Piće koje će vas grijati i u najhladnijim danima: Imamo recept za popularni vrući koktel

Image
Foto: Shutterstock

Vrući Aperol, bilo u alkoholnoj ili bezalkoholnoj verziji, nudi izuzetnu kombinaciju ugodnih okusa i savršeno je piće za hladnije dane.

10.1.2025.
9:28
Shutterstock
VOYO logo

Aperol Spritz klasičan je ljetni koktel, no moguće ga je napraviti i u zimskoj varijanti. Ovaj topli alkoholni (ili bezalkoholni) napitak donosi sve karakteristike omiljenog ljetnog koktela, obogaćen začinima poput cimeta i bogatstvom citrusnih nota. S dodatkom bijelog vina, vrući Aperol postaje sofisticiran i savršen za hladne zimske dane, pružajući ugodnu ravnotežu između slatkoće i svježine. Pronašli smo recept za najbolji vrući Aperol.

Vrući Aperol recept

Ovaj recept za kuhani Aperol s narančom i cimetom daje osvježavajući, ali i toplu aromu koja je savršena za hladne zimske večeri. Bijelo vino u ovom receptu dodaje dubinu okusa i bogatstvo koje alkohol u Aperolu inače doprinosi. Suho vino pomaže balansirati slatkoću Aperola i soka od naranče, čineći napitak manje sladak i više kompleksan, tako da se preporučuje koristiti suho bijelo vino. Također, vino donosi laganu kiselost koja osvježava i naglašava citrusne note.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Vrući Aperol sastojci:

  • 50 ml Aperola
  • 100 ml bijelog vina (suho)
  • 50 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
  • 1 štapić cimeta
  • 1 žličica meda (po želji)
  • Kriška naranče za ukras

Vrući Aperol priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. U malu posudu pomiješajte Aperol, bijelo vino i sok od naranče.
  2. Prelijte smjesu u šalicu.
  3. Dodajte štapić cimeta i pustite da odstoji nekoliko minuta da se okusi upiju.
  4. Po želji, dodajte med za slatkoću.
  5. Ukrasite kriškom naranče i poslužite odmah.

Bezalkoholni vrući Aperol

I u bezalkoholnoj varijanti, vrući Aperol je savršen za hladne večeri. Njegov karakterističan okus naranče i bilja, pomiješan s aromama začina poput cimeta, donosi osjećaj topline i udobnosti. Dodaje blag okus koji simulira bogatstvo vina, a uz to čini napitak manje slatkim, sa suhim, voćnim tonovima koji uravnotežuju citrusnu svježinu soka od naranče. I dalje zadržava dubinu okusa koja podsjeća na pravi vrući Aperol, ali bez alkohola.

Image
začin koji liječi /

Klinčić nije samo za kuhano vino: Ovo su njegove brojne zdravstvene prednosti

Image
začin koji liječi /

Klinčić nije samo za kuhano vino: Ovo su njegove brojne zdravstvene prednosti

Bezalkoholni vrući aperol sastojci:

  • 100 ml bijelog grožđanog soka (ili bezalkoholnog vina)
  • 50 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
  • 1 žličica narančine esencije
  • 1 štapić cimeta
  • 1 žličica meda (po želji)
  • Kriška naranče za ukras

Bezalkoholni vrući aperol priprema:

  1. U malu posudu pomiješajte bijeli grožđani sok, sok od naranče i narančinu esenciju.
  2. Prelijte smjesu u šalicu.
  3. Dodajte štapić cimeta i pustite da se okusi upijaju.
  4. Po želji, dodajte med za slatkoću.
  5. Ukrasite kriškom naranče i poslužite odmah.

POGLEDAJTE VIDEO: Od božićnih jelki do igračaka za odrasle. Što sve Hrvati naručuju jednim klikom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo