VRHUNSKI DIJETALNI NAPITAK: /

Uživajte u soku od bundeve!

Image

Vjesnica jesenskih dana i nezaobilazan motiv svih romantičnih jesenskih pejzaža, bundeva ili buća, česta je namirnica hrvatskih autohtonih jela.

4.11.2015.
15:33
VOYO logo

Bundevu ogulite, narežite na kockice i zajedno s malo smeđeg šećera skuhajte u 1 litri vode. Ohlađenu ispasirajte u kašu. Dodajte jednu ispasiranu mrkvu, i nekoliko čajnih žličica limunova soka te vode po želji (ovisno volite li više gušće ili rjeđe smoothie), te još jednom dobro izmiksajte. Dodatno zasladite po želji - smeđim šećerom ili stevijom. Držite u hladnjaku i popijte u roku dva dana.

Sok od bundeve najbolji je napitak od povrća jer su u njemu zastupljeni vitamini i minerali u omjeru koji najbolje odgovara našem metabolizmu, a dobar je i za detoksikaciju cijelog organizma. Bundevin sok također potiče probavu i odstranjuje otrove iz crijeva, smanjuje razinu masnoće u krvi djelovanjem enzima koji otapaju masnoće i veže uz sebe kolesterol te tako pomaže razgradnju masnog tkiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako tijekom hladnih jesenskih i zimskih dana unesete samo jednu jušnu žlicu ekološki uzgojene bundeve (u obliku soka), prevenirat ćete probleme s mokraćnim mjehurom i prostatom. I koštice i ulje također se upotrebljavaju kod problema s mokraćnim mjehurom, bubrezima i prostatom.

Više recepara potražite u našem prilogu Tjedan bundeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo