BRZO I LAKO /

Volite majonezu? Evo kako možete napraviti zdravu verziju na domaći način

Image

Zdravi recept s češnjakom je gotov za tren oka

27.5.2024.
21:04
VOYO logo

Majoneza je emulzija ulja, žumanjka i kiseline, bilo octa ili limunovog soka. Postoje mnoge varijante s različitim aromama. Boja varira od gotovo bijele do blijedožute.

Iako potječe iz Francuske, postala je glavna namirnica u mnogim kuhinjama diljem svijeta. Njezin bogat okus i glatka tekstura čine je svestranim sastojkom koji se koristi u sendvičima, salatama, umacima i preljevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za majonezu

Ovo je najbolji recept za domaću majonezu koja će se svima svidjeti, ukusna je, ali i zdrava. Jaja su termički obrađena i majoneza ne sadrži konzervanse.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml vode
  • 1 puna žličica octa
  • sol
  • češnjak
Image
Foto: Shutterstock

Priprema:

Skuhajte jaja koja trebaju biti tvrdo kuhana. Zatim ih očistite, stavite u blender, dodajte ulje, vodu, sol, češnjak i ocat. Kuharica Jela stavlja jabučni ocat, iako se može bilo koji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
za bogatiji okus /

Ne treba vam brašno: Svako jelo možete zgusnuti ovim namirnicama iz smočnice

Image
za bogatiji okus /

Ne treba vam brašno: Svako jelo možete zgusnuti ovim namirnicama iz smočnice

Na kraju izblendajte smjesu do željene gustoće.

POGLEDAJTE VIDEO: Pripremali smo penne u umaku od rajčice u mikrovalnoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo