UŽIVAJTE U SVAKOM ZALOGAJU! /

Njoki od bundeve s bosiljkom i parmezanom

Image
Foto: Thinkstock, nata_vkusidey

Bundeva je premalo cijenjeni plod za koji znanost sve učestalije dokazuje da nam, od kore do sjemenke, osigurava brojne zdravstvene dobrobiti.

5.11.2015.
8:42
Thinkstock, nata_vkusidey
VOYO logo

Njoki od bundeve s bosiljkom i parmezanom su vrlo ukusni i izdašni. Prelijte ih s malo maslinova ulja, pospite sjeckanim bosiljkom i parmezanom. Jedite polako kako biste uživati u svakom zalogaju...

Image
NIKAD BRŽE, NIKAD BOLJE: /

Pecite bundevu kao naši stari; slanu, slatku ili ljutu, ali vazda slasnu

Image
NIKAD BRŽE, NIKAD BOLJE: /

Pecite bundevu kao naši stari; slanu, slatku ili ljutu, ali vazda slasnu

Sastojci:

1 kg pečene i ohlađene bundeve 500 g brašna 2 cijela jaja svježi bosilljak maslinovo ulje sol, papar, parmezan

Priprema :

1. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Bundevu narežite na kriške i pecite oko sat vremena. Kriške ohladite, pa s njih maknite stvorenu koricu i odvojite narančasto meso. Od njega napravite pire.

2. Dodajte jaja, posolite, dodajte par sitno nasjeckanih listića svježeg bosiljka i brašno. Sve dobro izmješajte, po potrebi dodajte brašno pa zamijesite izdašno, meko tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Napravite njoke. U međuvremenu zakuhajte vodu, posolite ju i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih šupljikavom žlicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Vruće njoke prelijte zagrijanim maslinovim uljem ili ih na njemu prepecite. Dodajte još listića svježeg bosiljka i pospite svježe naribanim parmezanom.

Više recepata pročitajte u specijalu Tjedan bundeve!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike