Uskršnji stol ne može biti bez slasne pince: Evo kako napraviti ovu jednostavnu, ali ukusnu pogaču

Image
Foto: Instagram, starigrad2

Kakav bi to bio uskršnji stol bez slasne pince?

15.4.2017.
8:00
Instagram, starigrad2
VOYO logo

Pinca, sirnica ili slatka pogađa tradicionalno se priprema za Uskrs. Iako djeluje vrlo skromno i jednostavno, treba biti uporan u njegovoj izradi jer zahtijeva da se tijesto dobro zamijesi. Ali isplati se jer od nje miriše cijela kuća, a neće razočarati niti jedno nepce.

Sastojci:

  • 1 kg namjenskog brašna
  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 6 žumanjaka
  • 40 g svježeg kvasca
  • 500 ml mlijeka
  • vanilin šećer
  • naribana korica jedne naranče i limuna
  • 80 g grožđica
  • 1 čašica ruma
  • 10 kockica šećera

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

  1. Za početak napravite pjenicu od mlakog mlijeka, žlice šećera, brašna i izmrvljenog kvasca te ostavite na toplome da se diže oko 15 minuta.
  2. Kada se pjenica digne, pomiješajte je s ostalim brašnom, toplim lijekom, žutanjcima, otopljenim maslacem, šećerom, vanilinim šećerom, koricom, rumom i grožđicama. Tijesto dobro izradite dok nije glatko, prebacite ga u pobrašnjenu posudu i pustite neka se diže dva sata.
  3. Tijesto razdijelite na tri jednaka dijela i od njih oblikujte kugle, stavite ih na papir za pečenje te pustite neka se još malo dižu (oko sat vremena).
  4. Pince prije pečenja premažite razmućenim jajetom te na svakoj napravite tri duboka reza od sredine prema krajevima i posipajte grubo mljevenim šećerom.
  5. Pecite ih na 180 °C oko 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo