Svinjsko pečenje u umaku od senfa i bijelog vina

Staro klasično pečenje na malo drugačiji način idealno je za vaš slasni uskrsni ručak.

28.3.2013.
9:24
VOYO logo

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Povrće izrežite na veće komade. Luk prepolovite, pa u njega utisnite klinčiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso posolite i popaprite, po želji možete dodati i vegete, pa sve premažite senfom. Zagrijte ulje i propržite meso sa svih strana.

Dodajte narezano povrće i timijan, zalijte vinom i temeljcem, pa stavite u pećnicu na 50 do 65 minuta. Povremeno polijevajte s tekućinom u kojoj se peče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekućinu koja je ostala od pečenja i povrća izvadite, a meso poklopite i ostavite još 10 minuta. Za to vrijeme napravite umak. U tekućinu koju ste malo prije izvadili dodajte maslac, a ako je rijetka, dodajte malo škrobnog brašna te prokuhajte.

Pečenje izrežite na šnite, okolo posložite povrće i zalijte umakom.

coolinarika.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo