SVI, ALI BAŠ SVI ČINIMO POGREŠKU: /

Samo ovo je ispravan način odmrzavanja piletine

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Najbolje je i najzdravije pripremiti svježu piletinu.

3.8.2015.
9:43
Thinkstock/Ilustracija
VOYO logo

Pileće meso se brzo zamrzne, ali se dugo odmrzava. Ukoliko vam se žuri da pripremite obrok, meso nikako ne odmrzavajte u vrućoj vodi, već koristite mikrovalnu pećnicu.

Imate li nešto više vremena, zamrznuto meso je nabolje odmrznuti u frižideru, jer je to najispravniji način odmrzavanja mesa. Pri tom morate uzeti u obzir da je meso iz zamrzivača potrebno izvaditi dan ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći način odmrzavanja je odmrzavanje u hladnoj vodi, pri čemu vodu treba mijenjati svakih 30 minuta.

Odmrzavanje na sobnoj temperaturi i u toploj vodi nije preporučljivo jer brzim odmrzavanjem, pileće meso gubi na kvaliteti. Naime, odmrzavanjem u toploj vodi i na sobnoj temperaturi se izlažete riziku zaraze štetnim bakterijama koje se pojavljuju na većim temperaturama, osobito tijekom ljetnih mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada meso zamrzavate, vodite računa da zamrznete određene količine i porcije, jer jednom odmrznuto meso ne smijete opet zamrzavati.

Zabluda je kako je rok trajanja zamrznutog mesa neograničen. Maksimalno preporučljivo čuvanje pilećeg mesa u zamrzivaču (na -18ºC) za cijelo sirovo pile je jedna godina. Iznutrice u zamrzivaču možete čuvati samo 3-4 mjeseca kao i kuhane/pečene komade pilećeg mesa.

U frižideru (na 4ºC) sirovo pileće meso može stajati samo 1-2 dana, a kuhano, odnosno pečeno pileće meso, 3-4 dana.

StvarUkusa/Magazin.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo