Juha od korabice
Sastojci: 2 korabice 40 g maslaca 40 g glatkog brašna kocka za juhu žlica zelenog peršina 2 jaja sol
Priprema:
Od maslaca i brašna napravite svijetli bešamel, zalijte toplom vodom, dodajte oguljene korabice, narezane na kockice, i prokuhajte 5 minuta. Potom dodajte kocku za juhu i kuhajte dok korabice ne omekšaju. Prije serviranja u juhu dodajte jaje, zeleni peršin i prema potrebi posolite.
Kobasice u vinu i luku
Sastojci: kobasica pečenica (oko 80 dag) 3 glavice luka 2 dl bijelog vina 1 kg krumpira ulje sol i papar
Priprema:
Ogulite krumpir, narežite ga na ploškice i napola skuhajte. Kobasice izbodite na nekoliko mjesta čačkalicom i popržite na ulju uz česta okretanja kako biste ih ravnomjerno ispekli.
Luk očistite i nasjeckajte na trakice, te ga ispržite na masnoći od kobasica. Prije prženja luka, maknite kobasice na toplo i odlijte višak masnoće.
Dodajte vino, posolite i poparite, te pustite da provri, dok ne ispari gotovo cijela tekućina. Nakon toga dodajte krumpir i ispržite ga do kraja, pa na njega dodajte kobasicu i ugrijte.
Slatko zadovoljstvo od jagoda i naranče
Sastojci: 75 dag jagoda 1 l svježe iscijeđenog narančinog soka 10 dag šećera 10 listića želatine (po 2 dag)
Priprema:
U hladnoj vodi namočite želatinu, a kalup za tortu unaprijed stavite u hladnjak.
Zagrijte i sa šećerom promiješajte 1 dl narančinog soka, miješajte dok se šećer sasvim ne otopi. Odmah umiješajte iscijeđenu želatinu te primiješajte preostalom soku.
U malo navlažen kalup ulijte toliko smjese da dobijete sloj debljine 1 cm. Okrećite ga tako da se i na stijenci uhvati sloj. Ostavite 10 minuta u hladnjaku.
Opranim jagodama odstranite peteljke, narežite te poslažite na drhtalicu iz hladnjaka. Zalijte preostalom želatinom.
Ostavite najmanje 6 sati u hladnjaku. Iskrenite na pladanj pa poslužite s keksima.