Omiljeno jelo na žlicu svih ljubitelja ribe s kontinenta sigurno je fiš paprikaš. Ovaj riblji specijalitet, odličan je za posluživanje većih skupina ljudi, pa nije ni čudo da ga se često sprema upravo na proslavama i za vrijeme blagdana. Vaš dom će zamirisati kad na stol poslužite ovo jelo, a priprema nije toliko komplicirana. Najzahtjevniji dio je svakako čišćenje ribe, no kad to riješite, ostatak je zaista jednostavan.
Istražili smo kako se priprema fiš paprikaš.

Slavonski fiš paprikaš
Iako se fiš inače radi od nekoliko vrsta ribe, može se raditi i samo s jednom, a ta svakako mora biti šaran. Šaran je neizostavni sastojak fiš paprikaša i za njegovu pripremu će vam trebati riba težine barem jednog kilograma. Za pripremu fiša će vam trebati oko dva sata, a priprema je dosta jednostavna. Najbolje ga je servirati uz široke rezance, pa imajte to na umu prilikom pripreme. Imamo recept za četiri osobe.
Fiš paprikaš sastojci:
- 1 kg šarana
- 4 dcl bijelog vina
- 6 dkg koncentrata rajčice
- 90 dkg luka
- 3 ljute papričice
- 2 lovorova lista
- 10 dkg korijena peršina
- 3 češnja češnjaka
- 1 dcl ulja
- sol
Fiš paprikaš priprema:
- Očistite šarana i narežite na manje odreske.
- Na vruće ulje stavite povrće koje ste narezali i posolili, te lagano pržite 15-ak minuta.
- Dodajte glavu i rep šarana, te ljutu papričicu, lovor podlijete s litrom vode i kuhate sat vremena.
- Nakon sat vremena izvadite glavu i rep te lovor i ljutu papričicu.
- Preostalo povrće blendajte ili miksajte štapnim mikserom kako biste ga usitnili te umiješajte rajčicu i mljevenu crvenu papriku.
- Na to dodajte odreske od šarana i još jednu ljutu papričicu. Sve posolite, dolijete bijelo vino i kuhajte još 20-ak minuta.
- Maknite s vatre i poslužite.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO Jednostavno, a drugačije: Recept za rižoto od bundeve s mascarponeom