Sedam kuhinjskih trikova koje trebate znati

Nekada su najjednostavnija rješenja i najbolja. Ironično, većina trikova koji slijede, a odnose se na uobičajene i svakodnevne probleme u kuhinji, nije naširoko poznata.

12.10.2011.
17:42
VOYO logo

Kako otvoriti tvrdoglavu pistaciju

Pistacije su preskupe da bismo ih samo tako bacili. Umjesto da dođete u iskušenje one neotvorene pregristi zubima ili otvoriti noktom, pokušajte ovo. Uzmite polovicu ljuske već otvorenog pistacija, koju možete ugurati i u najmanji otvor nedovoljno otvorenog pistacija, okrenite je poput ključa i pistacija će se otvoriti!

Kako jednostavno izvaditi komadić ljuske od jajeta

Znate i sami kako ta mala ljuskica tvrdoglavo bježi kad je pokušate izvaditi prstom ili žlicom. Zato sljedeći put prst smočite vodom. Nećete vjerovati kako ćete je jednostavno uhvatiti i izvaditi.

Kako da zagorjeli lonac opet bude kao nov

S obzirom na to koliko set dobrih lonaca i tava može koštati, pomisli biste da ih je jednostavno i čistiti. Ali, čak i najbolji nehrđajući čelik za kuhanje zna pocrniti i dobiti fleke od kuhanja. Često pokušaji pranja završe neuspješno i mislite da više nikada neće zasjati. Ako lonac pošpricate sredstvom za čišćenje pećnice i ostavite nekoliko sati da djeluje, prljavština će nestati.

Kako omekšati stvrdnuti smeđi šećer

Smeđi šećer s vremenom se stvrdne jer iz njega nestane vlaga. To jednostavno možete riješiti tako da u mikrovalnu pored posude sa šećerom stavite šalicu vode te stavite na visoku temperaturu na tri minute. Ili šećer možete staviti u zdjelu, koju pokrijete dvostrukim slojem vlažnih papirnatih ručnika, a potom sve skupa pokrijete folijom i ostavite da odstoji preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ukloniti mrlje s drvene daske za rezanje

Kako biste se riješili mrlja, po dasci pobacajte sol te je istrljajte limunom. Za tvrdokornije mrlje, pokušajte s abrazivnim antibakterijskim sredstvom te izribajte grubom stranom spužvice za pranje suđa. Za još teže, posegnite za brusnim papirom! I, naravno, nakon čišćenja dobro operite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kristalizirani med vratiti u tekući oblik?

Med koji se kristalizira lako možete vratiti u tekući oblik tako da ga na 15 minuta stavite vruću vodu (ostavite kipuću vodu da se hladi pet minuta). Voda ne smije biti toplija od 40°C jer se iznad te temperature gube osnovna svojstva meda.

Kako spasiti prezrelo voće

Voće je skupo, a brzo istrune. Ne trebate bacati prezrele banane, breskve ili jagode. Čim vidite da voće počinje gubiti boju i oblik, a vi ga ne namjeravate odmah pojesti, operite ga, ogulite, ako je potrebno, narežite, stavite u prozirne vrećice i zamrznite. Tako ćete u svakom trenutku imati odlične sastojke za frape ili kolač.

Vezani članci:

arti-201108230704006 arti-201108220230006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc
GLEDAJ U SUBOTU
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
U SLAST /

Domaći namazi kao savršeni dodatak svakom sendviču. Ovo je šest provjerenih recepata