Riža sa slanutkom i bademom

Image

Riža spremljena na ovaj način neodoljivo podsjeća na secijalitet tuniške kuhinje, a dodatak grožđica i badema otkrit će vam novi i egzotičan okus riže.

22.4.2021.
13:35
VOYO logo

Priprema riže sa slanutkom i bademom:

Slanutak je potrebno namočiti u vodu večer prije, pa ocijediti i spreman je za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajčicu stavite u kipuću vodu na cca 5 minuta kako bi ju mogli ogiliti, pa ju nasjeckajte na male kockice.

Rastopite maslac, dodajte luk i pirjajte 5 minuta, pa dodajte slanutak, juhu, grožđice i rajčicu, te pustite da sve prokuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada prokuha, dodajte rižu i miješajte dok tekućina ne ispari.

Posipajte malo šafrana, uklonite s vatre i pustite neka odstoji 5 minuta, pa dodajte kikiriki, bademe i sok limuna.

Posolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo